Apps til folkekirken

Hent app'en "Kirkekalender" og få let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer. App'en viser som standard kirker i en radius af 10 km fra den adresse du står på

"Kirkekalenderen" giver en let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer i ca. 2.200 kirker, som er tilknyttet Den Danske Folkekirke.

App’en viser som standard kirker i en radius af 10 km, og det er muligt at få kirker vist over hele Danmark.

Under hver kirke kan du se sognetilhørsforhold, og der er adresser og kontaktoplysninger på præster og kirkefunktionærer. Desuden er der en kørselsvejledning tilknyttet.

Kirkekalenderen henter sine data fra Sogneportalen sogn.dk

Læs mere om Kirkekalenderen på App Store

Læs mere om Kirkekalenderen på Google Play

Vil I giftes?​

Alle der er medlem af folkekirken og bor i Todbjerg eller Mejlby Sogn eller som har forældre bosiddende i sognet, kan blive gift i Todbjerg eller Mejlby Kirke.Kontakt kirkekontoret eller sognepræsten i god tid for at reservere en dato. Herefter modtager I en bekræftelse på reservationen samt en skriftlig vejledning.​

Prøvelsesattest Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret sammen med navn og adresse på 2 vidner. I skal udfylde en her) og aflevere den til kommunen for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskab aftales med kirkekontoret. En kopi af jeres vielsesattest skal afleveres på kirkekontoret forud for velsignelsen.​

Den præst, der skal foretage vielsen eller den kirkelige velsignelse, skal I have en vielsessamtale med. Kontakt i god tid præsten for planlægning af samtalen. Her gennemgås salmebogen online i forvejen.

Navneændring – navnefællesskab.I forbindelse med brylluppet kan en af jer eller I begge gratis skifte navn, hvis I opnår et navnefællesskab derved. Blanket hertil kan udfyldes eller downloades her. ​På sidste side af blanketten kan I læse mere om reglerne for navneændring.

Sognepræsten Vibeke Boye Liisberg træffes på telefon 86 99 90 05 eller i Todbjerg præstegård, Bøggildsvej 16, Todbjerg.


Kirkekontoret
Lisbjergvej 15 A, 8200 Aarhus N.
Telefon: 87 13 58 36

Kirkekontoret er åbent mandag til fredag 9 til 13
Onsdag tillige 16-18.
Kontoret betjener

Skejby, Lisbjerg, Trige, Ølsted, Spørring, Todbjerg og Mejlby sogne.​

CVR: 37970972 | Bøggildsvej 16 | Todbjerg | 8530 Hjortshøj​

​​Telefon: 86 99 90 05​ | Email: VBL@km.dk