Apps til folkekirken

Hent app'en "Kirkekalender" og få let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer. App'en viser som standard kirker i en radius af 10 km fra den adresse du står på

"Kirkekalenderen" giver en let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer i ca. 2.200 kirker, som er tilknyttet Den Danske Folkekirke.

App’en viser som standard kirker i en radius af 10 km, og det er muligt at få kirker vist over hele Danmark.

Under hver kirke kan du se sognetilhørsforhold, og der er adresser og kontaktoplysninger på præster og kirkefunktionærer. Desuden er der en kørselsvejledning tilknyttet.

Kirkekalenderen henter sine data fra Sogneportalen sogn.dk

Læs mere om Kirkekalenderen på App Store

Læs mere om Kirkekalenderen på Google Play

Konfirmation 2023

Lørdag den 6.maj i Todbjerg Kirke

Søndag den 7.maj i Mejlby Kirke

Om at gå til konfirmandundervisning i Todbjerg-Mejlby

Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da vi blev døbt: "Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende".

Gud bekræfter altså, at han vil være der for det menneske, som engang blev døbt, og som nu skal konfirmeres. Konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret.


Men man kan ikke sætte tro på formler eller måle troen. Derfor er konfirmationen ikke en eksamen, hvor man skal prøves i, om man nu tror på den rigtige måde.


Konfirmation er en bekræftelse på, at det, som Gud har lovet, står til troende.

Konfirmationen er menneskets ja til at blive velsignet, og ja til at Gud hører med til vores tilværelsesforståelse.

Når man går i 6. klasse på Hårup Skole, får man inden sommerferien en invitation til indskrivning til konfirmandundervisning.

Børn og forældre kontaktes via aula, og indskrivningen vil typisk foregå en sen eftermiddag eller aften i kirken. Her orienteres om undervisningen, og der er lejlighed til at stille spørgsmål. ​Selve undervisningen begynder i september måned og strækker sig frem til maj, hvor konfirmationerne finder sted.

Hos os er der altid konfirmation den første week-end i maj – både lørdag og søndag kl. 11. Det går på skift hvilken kirke der har lørdags- hhv. søndagskonfirmation. Lige årstal er det lørdag i Mejlby og ulige årstal er det lørdag i Todbjerg. Det er valgfrit hvilken kirke man ønsker at blive konfirmeret i.

Undervisningen finder sted i Sognegården og i Todbjerg Kirke tirsdag eftermiddag umiddelbart efter skoletid.

​Ud over de ’normale’ tirsdags-lektioner holder vi en del halv og – helddagsarrangementer, hvor vi har mulighed for at fordybe os og lave noget andet end vi plejer. Måske ser vi film, tager i teateret, på pilgrimsvandring, maler ikoner, går på museum, tager på powertywalk med en hjemløs, besøger Kirkens Korshær eller noget helt andet.

Derudover skal man i kirke 10 gange i løbet af forløbet for at lære en gudstjeneste at kende.

I skoleåret 2022/2023 er det sognepræst i Lystrup, Nye og Elev Sogne, Lene Dahl-Hansen, som står for undervisningen. Hvis man har spørgsmål, er man altid velkommen til at kontakte Lene Dahl-Hansen på led@km.dk eller tlf. 2960 3460.

​Kommende konfirmationer

2024:

  • Lørdag den 4.maj i Mejlby Kirke
  • Søndag den 5.maj i Todbjerg Kirke

2025:

  • Lørdag den 3.maj i Todbjerg Kirke
  • Søndag den 4,amj i Mejlby Kirke

2026:

  • Lørdag den 2.maj i Mejlby Kirke
  • Søndag den 3.maj i Todbjerg

CVR: 37970972 | Bøggildsvej 16 | Todbjerg | 8530 Hjortshøj​

​​Telefon: 86 99 90 05​ | Email: VBL@km.dk