Vil I giftes?
Alle der er medlem af folkekirken og bor i Todbjerg eller Mejlby Sogn eller som har forældre bosiddende i sognet, kan blive gift i Todbjerg eller Mejlby Kirke.
Kontakt kirkekontoret eller sognepræsten i god tid for at reservere en dato. Herefter modtager I en bekræftelse på reservationen samt en skriftlig vejledning. 

Prøvelsesattest Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret sammen med navn og adresse på 2 vidner. I skal udfylde en ægteskabserklæring / (her) og aflevere den til kommunen for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskab aftales med kirkekontoret. En kopi af jeres vielsesattest skal afleveres på kirkekontoret forud for velsignelsen. 

Den præst, der skal foretage vielsen eller den kirkelige velsignelse, skal I have en vielsessamtale med. Kontakt i god tid præsten for planlægning af samtalen. Her gennemgås vielsesritualet og vælges salmer, se evt. salmebogen online i forvejen. 

Navneændring – navnefællesskab.
I forbindelse med brylluppet kan en af jer eller I begge gratis skifte navn, hvis I opnår et navnefællesskab derved. Blanket hertil kan udfyldes eller downloades her. På sidste side af blanketten kan I læse mere om reglerne for navneændring.

Sognepræsten Vibeke Boye Liisberg træffes på telefon 86 99 90 05 eller i Todbjerg præstegård, Bøggildsvej 16, Todbjerg.

Kirkekontoret

Lisbjergvej 15 A, 8200 Aarhus N.
Telefon: 8713 5836

Kirkekontoret er åbent mandag til fredag 9 til 13
Onsdag tillige 16-18.
Kontoret betjener
Skejby, Lisbjerg, Trige, Ølsted, Spørring, Todbjerg og Mejlby sogne.

opdateret den 17. juni, 2013